Recension TOSCA 2 – En annan lesbisk opera

Recension från West Prides blogg. Länk hittar du här!

Tosca 2 – ”Välkommen till denna lesbiska kväll”

tosc2bild

Rubriken döljer inte vad denna myllrande uppvisning faktiskt handlar om. Med en blandning av dans och skådespel tar vi oss genom Toscas olyckliga kärleksliv med andra kvinnor.

Som nybörjare i journalistyrket tar jag mig blygt fram till den lilla baren under förminglet och frågar vad man ska förvänta sig av kvällens uppvisning. ”Jävlar anamma, mycket lesbiskt, finkultur och överraskningar”. Låter ju lovande, så jag tar mig kvickt in i lokalen och snor bästa platsen.

Dansgruppen som kallar sig Bataljonen drar igång första numret till låten Be My Lover. Med mycket energi och stora leenden på läpparna levererar de en sensuell dans som hade fått vilken gayklubb som helst att se torr och tråkig ut. Mitt ovana öga ser dock att synkningen mellan dansarna inte är helt perfekt, men det får jag en förklaring på senare under showen – de har endast repat under denna dag. Jag inser under showens gång, att den något bristande synkningen och gruppens ganska ojämna dansskills representerar Pride helt perfekt. Oavsett vem du är, hur duktig du är eller vilken bakgrund du har, så är du välkommen att delta. Med denna insikt får showen en annan dimension, och en mysig känsla infinner sig i kroppen. Toscas kärleksliv bryr jag mig inte så mycket om, det är de små skratten mellan replikerna och den avslappnade inställningen som går hem hos mig och resten av publiken.

Hiss: Jag vill hissa Polismästarinnan i pjäsen, när hon drar igång låten som handlar om att ”haffa guzz”. Där har vi lesbisk power! Jag lämnar lokalen och tänker bestämt att det är en perfekt uppvärmning för regnbågsveckan. Alla har vi brister, men det gör inget om man gör sin grej med ett stort leende på läpparna.

 

Foto: Hampus Haara

Text: Carl-Johan Stenmalm

Annonser
Annonser
%d bloggare gillar detta: