Pressmeddelande 2017-02-24

Pressmeddelande 2017-02-24

BATALJONEN GER
TROLLFLÖJTEN – en opera om en ”flöjt”

 

Under en dag repas en hel opera in och har premiär! Missa inte när ett gäng skådespelare från Bataljonen spelar gratis opera på sitt sätt på Amandas Teater den 25/3 kl. 19.00.

Trollflöjten blir den trettonde akten i evighetsprojektet Bataljonen Vs. Operan. När GöteborgsOperan, Kungliga Operan eller egentligen vilken opera som helst har premiär så vill sponsra genom att ha premiär av samma föreställning samma dag. Eller så förlänger vi deras spelperiod, eller – som i detta fall – bjuder vi på smygpremiär! Skillnaden är att vi repar in vår opera på en dag. Vi sponsrar de stora operahusen genom att sprida finkulturen till diverse källarutrymmen och dansgolv. Vi spelar alltid GRATIS så det gör ingenting om du är fattig, det är också vi! Vi fick nyss Göteborgspriset för Bästa Teater/Scen. Nöjesguiden: ni ville se mer, nu får ni se allt!!

 

Trollflöjten – en opera om en ”flöjt” kommer bjuda på egenkoreograferade danser, sång i många olika stämmor och allt möjligt annat. Exakt vad det blir vet ännu ingen eftersom föreställningen skapas och repas in samma dag som den har premiär. Allt som finns i förväg är en playlist med väl valda låtar, samt en grym ensemble. Då det inte finns pengar att anställa någon är de även är dirigenter, tekniker, dansare, kostymörer, rekvisitörer och annat som kan tänkas behövas då en ska spela opera.

Bataljonen är ett feministiskt scenkonstnärskollektiv, en punkig frigrupp, en ohemlig teaterklubb. Vi är åtta scenkonstnärer som skapar teater, opera, fester, läsningar, middagar, ordvitsar, YouTube-videos och andra verk med oss själva och vårt nätverk av frilansande kamrater. 

 

Vad: Bataljonen ger Trollflöjten – en opera om en ”flöjt”
Var:  Amandas Teater, Nordostpassagen 61B-C i Göteborg
När: 25 mars 2017 kl. 19.00
Pris: Gratis

Regi: Hanna Morau, Saga Björklund Jönsson och Anna Nordkvist
Dirigent och berg : Amanda Nordmark

För frågor, kontakta Hanna Morau på nummer 0709-66 28 90 eller info@bataljonen.nu

Läs mer på: http://www.bataljonenshemsida.com

Annonser
%d bloggare gillar detta: